Istaknuta objava

InterPOS 3.73

  • dodana mogućnost sigurnosnog spremanja baze na prijenosne medije
  • dodatne mogućnosti u ručnom unosu proizvoda
Istaknuta objava

Windows Defender lažna detekcija – rješenje

Posljednja nadogradnja aplikacije Windows Defender prijavljuje InterPOSFisk kao trojan i stavlja ga u karantenu. Ta pogrešna detekcija se javlja zbog toga što aplikacija u sebi sadrži dio za udaljenu podršku. Ukoliko je InterPOSFisk u karanteni kliknite na Windows Defender ikonu u donjoj traci (pored sata) i odaberite Povijest i Prikažite detalje. Označite InterPOSFisk i kliknite na Vrati.

Da biste spriječili da Windows Defender ponovno stavi InterPOSfisk u karantenu, u odaberite Postavke (u Windows Defenderu) i odaberite Iznimke te Dodaj iznimku. Odaberite Izostavi mapu i označite mapu C:\Program Files\InterPOSFisk i kliknite na Izostavi ovu mapu. Mapa će se pojaviti na popisu izostavljenih mapa.

Istaknuta objava

InterPOSNet 3.2.7.6.

Dodana podrška za TLS 1.2 protokol. Za korisnike koji rade fiskalizaciju iz aplikacije InterPOSNet ova nadogradnja je obavezna. Nadogradite iz aplikacije sa Opcije – Provjera nadogradnji.

Istaknuta objava

InterPOS 3.72

Službena nadogradnja (nadogradnja automatski iz aplikacije)

  • automatska promjena stope PDV-a za proizvode sa 13% na 25%

Stopa PDV-a će biti promijenjena prilikom otvaranja nove godine. Podsjećamo da će aplikacija automatski pri prelasku na novu godinu, za prvi račun koji izdate od 1.1.2017 ponuditi automatsko otvaranje nove godine. Na pitanje da li želite otvoriti novu godinu odgovorite potvrdno. Aplikacija će se zatvoriti i ponovno otvoriti, računi će krenuti od broja 1 i stopa PDV-a za proizvode gdje je bila 13% će biti 25%. Cijene neće biti promijenjene. Ukoliko želite mijenati cijene to možete učiniti iz izbornika sa “Ručni unos”.

Napomena: Ako na pitanje o otvaranju nove godine odgovorite potvrdno, taj prvi račun neće biti evidentiran. Nakon otvaranja nove godine morate ga ponovno izdati.

Istaknuta objava

Nadogradnja InterPOS i InterPOSNet aplikacija sa podrškom za TLS v.1.1 i TLS v.1.2 protokole (fiskalizacija)

Zbog najavljenih promjena na serverima Porezne uprave i ukidanja podrške za TLS 1.0 protokol od 9.1.2017. tijekom 11. mjeseca 2016. ćemo izvršiti nadogradnju aplikacija sa podrškom za nove protokole. Nadogradnja će ići automatski (osim ako to nije spriječeno) za sva računala na kojima se pokreće minimalno Windows 7 operativni sustav. Podržane su dakle verzije: Windows 7 Home/Pro/Ultimate, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10.
Informacije o nadogradnji bit će objavljene na ovim stranicama pravovremeno.

Što se tiče podrške za starije operativne sustave (XP, Vista) nadogradnje neće ići bez posebne prilagodbe ili nadogradnje operativnog sustava na novije inačice. Ukoliko koristite neke od navedenih sustava (XP, VIsta), kontaktirajte nas radi dodatnih informacija.

Istaknuta objava

OIB operatera na računalu

Vezano za upite koji OIB operatera se šalje sa svakim računom u Poreznu upravu…

Sa stranica porezne uprave:
http://www.porezna-uprava.hr/HR_publikacije/Lists/mislenje33/Display.aspx?id=18676

Operater na naplatnom uređaju u smislu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom
Vezano za upit poreznog obveznika, navedenog u dostavnom spisku, koji se odnosi na označavanje operatera na naplatnom uređaju, odnosno statusa operatera na naplatnom uređaju koji izdaje račune a nije u radnom odnosu u trgovačkom društvu, obvezniku fiskalizacije, odgovaramo u nastavku.
Sukladno članku 10. st. 1. Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (Narodne novine, broj 133/12, dalje: Zakon) oznaku operatera na naplatnom uređaju, kao oznaku osobe koja je izvršila naplatu iz članka 9. stavka 1. točke 2. Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom (Narodne novine, 133/12, dalje: Zakon), obveznik fiskalizacije dužan je povezati s osobnim identifikacijskim brojem te osobe. Osobni identifikacijski broj (OIB) operatera naplatnog uređaja, dostavlja se Ministarstvu financija, Poreznoj upravi kao element računa, kod provedbe postupka fiskalizacije izdavanja računa. Iznimno od stavka 1. ovoga članka, kao osobni identifikacijski broj (OIB) operatera može se dostaviti osobni identifikacijski broj (OIB) obveznika fiskalizacije ako se radi o djelatnostima fizičkih osoba, o izdavanju računa putem samo-naplatnih uređaja te u ostalim sličnim slučajevima.
Oznakom operatera na naplatnom uređaju smatra se oznaka osobe koja je isporučila dobro ili obavila uslugu, odnosno stvarno naplatila račun. Oznaku operatera na naplatnom uređaju koja se ispisuje na računu, obveznik fiskalizacije dužan je povezati s osobnim identifikacijskim brojem osobe te se upravo OIB te osobe dostavlja Ministarstvu financija, Poreznoj upravi kao dodatni element računa, kod fiskalizacije izdavanja računa. Dakle, na samome računu nije potrebno ispisivati osobne podatke osobe koja izdaje račune već se može staviti interna oznaka osobe, a u internom aktu popisati veze između internih oznaka i OIB-a osoba koje izdaju račune. Međutim, kada se ovaj podatak dostavlja kao element računa, radi ovjere računa, internu oznaku potrebno je povezati s OIB-om osobe.
U slučajevima kada iz opravdanih razloga ne može dostaviti OIB operatera (primjerice: kod obrtnika koji samostalno rade, kod samo-naplatnih blagajni) zakonodavac je predvidio da se kao OIB operatera dostavlja podatak o OIB-u obveznika fiskalizacije. Na isti način će se postupati i kod svih slučajeva kada račune izdaje osoba koja nije zaposlenik obveznika fiskalizacije.
Prema svemu navedenom, djelatnica koja nije ujedno i u radnom odnosu u predmetnom trgovačkom društvu se neće navoditi na računu kao operater na naplatnom uređaju, nego će se navesti OIB obveznika fiskalizacije, trgovačkog društva. Međutim, u internom aktu je potrebno jasno navesti OIB osobe koja izdaje račune a nije u radnom odnosu u tom trgovačkom društvu.

 

Istaknuta objava

Problemi s fiskalizacijom (rješenje)

Ukoliko imate problema sa fiskalizacijom računa (ne prolazi naknadna fiskalizacija, a niti novi računi nemaju JIR broj) skinite InterPOS Certificate Installer sa linka ispod i pokrenite ga (open/run). Na pitanje da li želite instalirati certifikat odgovorite sa DA odnosno YES.

 

Istaknuta objava

POZOR: Fiskalizacija od 13.06.2016.

Zbog promjena na strani Porezne uprave i izmijena zbog isteka postojećeg poslužiteljskog certifikata i zamjene s certifikatom novog tipa FINA RDC 2015 potrebno je nadograditi InterPOS na verziju 3.62 (provjerite vašu verziju klikom na meni i izborom “O programu”).

Nadogradnja će biti ponuđena automatski prilikom pokretanja aplikacije InterPOS, a ukoliko ne dođe do automatske instalacije ili instalaciju ne prihvatite, nadograđenu verziju ćete moći skinuti i ručno instalirati ovdje.

Ako vam nadogradnja nije ponuđena automatski, otvorite Upravljačku ploču (Control Panel), odaberite Internetske mogućnosti (Internet Options) te u odjeljku Povijest pregledavanja (Browsing history) kliknite na Obriši (Delete). Nakon toga ponovno u aplikaciji odaberite Online -> Nadogradnja programa.

Napominjemo da ukoliko ne nadogradite aplikaciju nećete biti u mogućnosti fiskalizirati račune.

Korisnici koji fiskaliziraju račune putem aplikacije InterPOSNet moraju skinuti slijedeću aplikaciju (Certificate Installer) i instalirati ju na svom računalu da bi fiskalizacija nastavila normalno funkcionirati. Ukoliko koristite InterPOS na istom računalu gdje je instaliran i InterPOSNet, ovu aplikaciju nije potrebno instalirati.

 

Istaknuta objava

Opasnost od zlonamjernih programa

U zadnje vrijeme primjećen je porast zaraženih računala sa nekom od varijanti zlonamjernih programa koji ekriptiraju  (zaključavaju šifrom) datoteke na diskovima računala koja su zaražena. Da biste otključali svoje datoteke potrebno je najčešće uplatiti određenu svotu novca kao otkupninu za svoje datoteke autorima tih zlonamjernih programa. Više o tim zlonamjernim programima i načinima zaštite od njih pročitajte na ovoj adresi.

Kako aplikacije InterPOS i InterPOSNet spremaju podatke u lokalne baze podataka koje su zapravo datoteke na disku, ekripcija tih datoteka znači da će svi vaši podaci postati nedostupni. Stoga je potrebno raditi redovitu pohranu podataka (backup) na vanjske diskove, memorijske stickove, CD/DVD medije ili na neki drugi način.  Nakon napravljenog backupa, medije pohranite na sigurno mjesto (nemojte ih ostavljati spojene na računalu).

Istaknuta objava

Pozor: Avast antivirus

Najnovije verzije Avast antivirusnog programa će obrisati aplikaciju InterPOS pa se ne preporučuje instalirati i koristiti taj antivirusni program zajedno sa InterPOS aplikacijom. Antivirusni programi koji nude dobru zaštitu i ne prave probleme s aplikacijom su NOD32 antivirus i Microsoft Security Essentials (besplatan).

Također, udaljena podrška i automatska nadogradnja aplikacije ne rade ako je Avast instaliran na računalu.

InterPOSNet 3.2.8.9

InterPOSNet 3.2.8.8.

  • komisijska odjava po otpremnicama umjesto računima

Korisnici koji imaju potrebu odjaviti komisiju po otpremnicama trebaju uključiti opciju “Odjava komisije po Otpremnicama” u Opcije -> Podešavanje -> Proizvodi.

InterPOSBackup

Aplikacija za sigurnosno kopiranje postavki i baza podataka aplikacija InterPOS i InterPOSNet na cloud servise. Samo za ugovorne korisnike.

InterPOSNet 3.2.8.7

Nivelacija cijena sa uključenom povratnom naknadom.

InterPOSNet 3.2.8.5.

  • dodan popis primki PKT
  • korekcija popisa povratnica
  • odjava komisije (po prodajnim cijenama) – potrebno uključiti u Opcije – Proizvodi – Komisija prema prodajnim cijenama

InterPOSNet 3.2.8.3

  • dodana opcija za detaljan prikaz odjave komisije (id dobavljača, sortiranje po prodajnim cijenama) Opciju je potrebno uključiti pod Proizvodi – Komisija sortiranje po cijenama